Zlatna maka – upotreba za zdravlje, iskustva i cena

Zlatna maka, ili kako se latinski naziva “Lepidium meyenii”, pripada rodu korenastih biljaka. Postojbina ove biljke je teritorija Perua, tačnije teritorija planine Andi, koju karakteriše izuzetno visoka nadmorska visina od čak četiri hiljade metara.

Otuda, može se zaključiti da je zlatna maka izuzetno otporna biljka koja trpi veoma niske temperature, nepovoljne vremenske uslove i prisustvo visokog stepena UV zračenja. Ujedno, zlatna maka je u čitavom svetu jedina biljka koja opstaje u takvim uslovima, na takvoj nadmorskoj visini, a koja je zastupljena u ljudskoj ishrani.

Potražnja za ovom biljkom je u svetu sve veća, pa je samim tim neprestano u ekspanziji i broj zainteresovanih za njeno uzgajanje.

Ipak, upravo zbog specifičnosti ove biljke, privilegiju da je uzgajaju imaju još uvek samo Peruanci, odnosno meštani Anda, koji se u sve većem broju odlučuju na to.

Po izgledu, zlatna maka je izuzetno slična beloj rotkvici.

Šta sadrži zlatna maka?

Zlatna maka, ima izuzetno veliku nutritivnu vrednost. Ona sadrži međusobno najraznovrstije elemente koji su važni i efikasni u očuvanju ljudskog zdravlja.

Konkretno, dugačak je spisak vitamina, minerala i drugih elemenata koje ova biljka sadrži.

Kada je reč o vitaminima, zlatna maka sadrži: vitamin B1, vitamin B2, vitamin B12, vitamin C i vitamin E.

Od minerala, u njoj su sadržani: magnezijum, kalcijum, kalijum, fosfor, jod, gvožđe i cink.

Pored toga, zlatna meka sadrži i čak osamnaest različitih esencijalnih aminokiselina i čak šezdeset različitih fitonutrijenata.

Među ukupno osamnaest različitih esencijalnih aminokiselina, izdvajaju se: arginin, serin, valin, lizin, kao i oleinska, aspartanska, linolejska, glutaminska i palmitinska esencijalna aminokiselina.

Pored navedenih elemenata, u sastav zlatne make uključeni su i steroli i glukozinolati, kao što su: ergosterol, sitosterol, kampesterol, ergostadienol i brasikosterol.

Makaidi i makaeni, su alkaloidi koji su specifični po tome što su jedinstveni i sadržani samo u zlatnoj maki, a pritom imaju pozitivno delovanje na ljudski organizam.

Osim po navedenim sastojcima zlatne make, njen sastav karakteriše i dva procenta masnoće, devet procenata vlakana, četrnaest procenata proteina i pedeset devet procenata karbohidrata.

iskustva korisnika zlatne make

Na koji način zlatna maka deluje na ljudski organizam?

Zahvaljujući zaista visokoj nutritivnoj vrednosti, zlatna maka deluje na organizam održava ravnotežu svih njegovih funkcija. Ova biljka, odnosno preparati koji su proizvedeni na bazi nje, čuvaju i pospešuju celokupno psihičko i fizičko zdravlje.

Upotrebom zlatne make, organizam postaje otporniji na stres, imunološki sistem postaje jači, a hormonalni status postaje balansiran i normalan. Nivo energije u organizmu se povećava i samim tim, dolazi do sprečavanja nastajanja i do odklanjanja već nastalih brojnih zdravstvenih komplikacija.

Koje zdravstvene komplikacije je moguće sprečiti ili izlečiti uz pomoć zlatne make?

Dijapazon zdravstvenih komplikacija koje je moguće sprečiti ili lečiti uz pomoć zlatne make, zaista je širok.

Samim tim što u velikoj meri otklanja i neutrališe stres, zlatna maka ujedno i sprečava nastajanje brojnih psihosomatskih, psihičkih ili fizičkih komplikacija koje nastaju upravo kao posledica stalne izloženosti stresu.

Smetnje kao što su gubitak ravnoteže sna, nervoza, uznemirenost bezvoljnost, razdražljivost, pa i anksioznost, samo su neke u nizu psiholoških smetnji koje je moguće ublažiti ili čak potpuno eliminisati uz pomoć zlatne make.

Ipak, mogućnosti delovanja ove biljke se tu ne zaustavljaju.

Zlatna maka, koristi se i kao potpuna i pritom apsolutno prirodna metoda hormonske terapije. To koliko je na tom polju zlatna maka delotvorna, potvrđuje i podatak da se njom uspešno leči čak i ženska i muška neplodnost.

Takođe, ova biljka i preparati na bazi nje, uspešno umanjuju simptome PMS-a, sprečavaju bolove u toku menstrualnog ciklusa, normalizuju menstrualni ciklus u slučajevima kada je on neredovan ili kada usled hormonalnog poremećaja izostaje, povećavaju libido kako kod žena, tako i kod muškaraca, umanjuju simptome menopauze, sprečavaju vaginalnu suvoću i sprečavaju pojavu akni koje nastaju kao posledica hormonalnog poremećaja.

Osim svega navedenog, zlatna maka i preparati na bazi nje poboljšavaju cirkulaciju, stimulišu rad mozga i jačaju koncentraciju i umne sposobnosti, pospešuju stvaranje mišićne mase i pomažu pri regulisanju telesne težine.

zlatna maka upotreba i cena

Kako se zlatna maka upotrebljava?

Obzirom da se preparati na bazi zlatne make kategorišu kao vrsta dijetetskih proizvoda namenjenih ljudskoj ishrani, trajnost njihove upotrebe nije ograničena.

Ono što je važno poštovati, kako bi ovi preparati ispoljili delovanje na organizam, jeste kontinuitet korišćenja i mera.

Konkretno, bitno je duži vremenski period svakodnevno uzimati između dva i pet grama preparata.

Pritom, važno je da ta mera ne bude manja od dva grama, a po potrebi može biti veća od pet grama.

Da ne bi ste bili u dilemi kako da izmerite dva grama preparata, pomoći ćemo vam tako što ćemo vam reći da je dva grama zlatne make u prahu zapravo jedna ravna kafena kašičica ovog praha.

Navedenu i preporučenu dnevnu količinu preparata, možete podeliti u nekoliko doza i uzimati ih neposredno pre ili za vreme obroka.

Ukoliko prah uzimate pre obroka, možete ga razmutiti u soku, u vodi, u jogurtu ili u mleku i popiti, a ukoliko ga uzimate za vreme obroka, možete ga i dodati direktno u jelo i tako pojesti.

Zlatna maka – gde je kupiti i koja je cena?

Zlatnu maku ćete uskoro moći da nabavite preko naše internet prodavnice koju otvaramo. Da biste sebi obezbedili najpovoljniju cenu i bili u toku sa popustima i akcijama, prijavite se na email listu ispod ovog teksta.

Sponzorisano:

Loading...