Bisolvon sirup za kašalj

Ukoliko ste pušač, bolujete od neke hronične opstruktivne bolesti sistema za disanje kakvi su astma ili hronični bronhitis, ili ste se po ko zna koji put iznova prehladili, sigurno znate šta je otežano disanje, gutanje i iskašljavanje.

Nagomilavanje sekreta u disajnim putevima posledica je uglavnom hronične iritacije raznim vrstama iritanasa od kojih je jedan zasigurno nikotin. Na takvu, ali i bilo koju drugu štetnu supstancu kao i na mikroorganizme iz spoljne sredine reaguje ćelijski sistem od koga je disajni put sačinjen a koji produkuje mukus.

U takvim situacijama kada naš organizam biva izložen raznim štetnostima iz spoljne sredine, a usled pada imuniteta, ove ćelije postaju hiperreaktivne i hiperproduktivne i počinju pojačano da luče sluz i sekret. Ukoliko se na vreme ne eliminiše iz organizma ili pak za to postoji kakva prirodna barijera, dolazi do nagomilavanja sluzi, njenog zgušnjavanja, a u najgorem stadijumu i do superinfekcije bakterijama i širenja bolesti. Sekret postaje gust i lepljiv, zelene boje, i sve teže ga je eliminisati iz bronhijalnog trakta, a to svakako za posledicu ima niz plućnih i srčanih problema, ali i oboljenja drugih tkiva usled nedostatka kiseonika.

Bisolvon sirup za kašalj

Da bismo razredili sekret i podstakli njegovo izbacivanje iz sistema bronhija, koristimo se raznim napicima u vidu čajeva i sirupa na bazi belog sleza, luka, ali i raznim sredstvima za inhalaciju koja će nam pomoći da u što kraćem roku olakšamo tegobe.

Bisolvon sirup

Kao jedan od najboljih rešenja za probleme iskašljavanja, pokazao se i Bisolvon sirup. Priznat i izuzetno korišćen kako kod nas, tako i u svetu, Bisolvon nailazi na brojne pozitivne ocene zadovoljnih korisnika.

Pored sirupa mogu se koristiti i Bisolvon rastvor, za inhalaciju, kao i Bisolvon tablete. Ipak, svemu navedenom jedan cilj je zajednički, a to je pre svega raskidanje veza u zgusnutom viskoznom mukusu i oslobađanje disajnih puteva od istog.

Onda kada sekret postane jako gust i zalepi se za naš bronhijalni sistem, niti najjači kašalj ne može biti dovoljan da se istog oslobodimo. Zato dajmo prednost Bisolvon sirupu u našoj današnjoj diskusiji i otkrijmo sve njegove prednosti ali i potencijalne nedostatke.

Sastav Bisolvon sirupa i kako deluje

Osnovna supstanca u sastavu Bisolvona je bromheksin-hidrohlorid koja mu daje prednost u odnosu na druge lekovite supstance. Zahvaljujući bromheksin-hidrohloridu, ovaj sirup je idealan mukolitik i sekretolitik, koji deluje tako što raskida jake veze u sekretu i pospešuje njegov lakši transport usled smanjenja gustine i viskoznosti. Ova svoja pozitivna sekretolitička i sekretomotorička dejstva on ispoljava već tokom prva tri dana upotrebe, tako da bi olakšanje trebalo da osetite jako brzo. Prvo dejstvo sirupa očekuje se nakon 5h od prve konzumacije. Kada se disajni putevi oslobode guste sluzi, disanje će biti olakšano a i kašalj će ubrzo prestati.

Prednosti i doziranje Bisolvon sirupa

Bisolvon sirup pakuje se uglavnom u bočice od 200 ml i to sa posebnim dozimetrom u vidu čašice koja nam pomaže pri korišćenju. Na njoj su oznake od 1.25ml, zatim 2.5ml i od 5 ml.

Bisolvon sirup ne sadrži šećer, pa je namenjen i osobama koje boluju od dijabetesa. Mogu ga koristiti i deca, a dostupan je u raznim ukusima kakvi su trešnja i čokolada.

Doziranje za odrasle i decu iznad 12 godina je 3 puta na dan po 10 ml, dok je za decu od 6-12 godina 3 puta po 5 ml sirupa dnevno. Deca od 2-6 godina smeju uzimati 3 puta po 2.5 ml sirupa dnevno.

Kontraindikacije za upotrebu Bisolvon sirupa

Ukoliko koristite bilo koju drugu vrstu lekova, naročito u terapiji hroničnih bolesti, morate potražiti savet za upotrebu Bisolvona kod svog izabranog lekara.

Takođe, lek Bisolvon nemojte uzimati u kombinaciji sa nekim drugim lekom za iskašljavanje ili lekom koji suzbija refleks kašlja.

Izbegavajte ovaj sirup, tablete ili inhalaciju ukoliko konzumirate neke od antibiotika jer će Bisolvon dovesti do povećanja koncentracije antibiotika u krvi.

Ukoliko ste trudni ili dojite, ili ukoliko postoji sumnja na alergiju na neke od sastojaka sirupa, izbegavajte ovaj lek. Kako lek sadrži galaktozu, osobe preosetljive na nju ne smeju da uzimaju lek.

Deca mlađa od 2 godine ne smeju koristiti lek.

Nus-pojave kod upotrebe Bisolvona

Od nus-pojava zabeležene su lezije na koži kakav je Stivens- Džonsonov sindrom kao i Lajlov sindrom, i to sve na upotrebu supstance kakav je bromheksin.

Takođe osobe koje su imale ili pak pate od čira na želucu, moraju biti veoma oprezne kod upotrebe Bisolvona.

Po pravilu je to lek koji se dobro podnosi, mada se dijareje, mučnine i porast transaminaza mogu povremeno javiti.

Od alergijskih reakcija javljaju se osip, urtikarija, bronhospazam, pa i anafilaksa i angioedem.

Sponzorisano:

Loading...