Dijeta sa ovsenim pahuljicama i kašom

U nameri da izgubite višak kilograma, možda ste do sada isprobali niz različitih i pritom često iscrpljujućih dijeta.

Ako to nije rezultiralo željenim učinkom i ukoliko višak kilograma u vašem slučaju i dalje postoji, predlažemo vam da pročitate ostatak ovog teksta i upoznate se sa dijetom ovsenim pahuljicama i ovsenom kašom.

Koliko je efikasna i kako deluje dijeta ovsenim pahuljicama i ovsenom kašom?

Dijeta ovsenim pahuljicama i ovsenom kašom, je izuzetno efikasna i zapravo predstavlja kombinaciju ove dve međusobno srodne dijete.

Dijeta sa ovsenim pahuljicama i kašom

Kao rezultat, daje brz i efikasan gubitak viška kilograma, a pritom čuva zdravstveni balans organizma, jer u toku trajanja dijete organizam ostaje uskraćen samo za broj kalorija ali ne i za izvor neophodnih minerala, proteina i vitamina.

Pre nego što se upustimo u dalji opis same dijete, predlažemo da se prvo upoznate sa tim šta predstavlja razliku između ovsenih pahuljica i ovsene kaše.

Šta su ovsene pahuljice, a šta ovsena kaša i šta ih razlikuje?

Kada se govori o ovsenim pahuljicama i ovsenoj kaši, neizbežno je reći da je reč o dva vrlo srodna proizvoda između kojih razlika ipak postoji.

Konkretno, ovsene pahuljice predstavljaju cela zrna ovasa, koja su u posebnom procesu pripreme sušenjem prilagođena za konzumiranje, najčešće uz jogurt, mleko ili sok. Za razliku od njih, ovsena kaša predstavlja proizvod koji je u većoj meri rafinisan, odnosno obrađen u procesu proizvodnje.

Kako je koncipirana dijeta ovsenim pahuljicama i ovsenom kašom?

Ova dijeta, koncipirana je tako što se jedan dan u nedelji, obroci organizuju na sledeći način:

Doručak: Prokuvati 200 mililitara mleka i u to dodati tri supene kašike ovsenih pahuljica. Kada pahuljice nabubre, pojesti obrok, a zatim popiti sok od jednog ceđenog grejpfruta.

Užina: Pojesti 3 supene kašike ovsenih pahuljica koje ste natopili sa jogurtom.

Ručak: Pojesti 3 kašike ovsenih pahuljica koje ste natopili sa tri decilitra soka od pomorandze i pomešali sa pola kašičice hladnoceđenog maslinovog ulja.

Večera: Ponoviti obrok kakav ste ručali.

Kalorijska vrednost svih navedenih obroka iznosi oko 730 kalorija. Zbog tako niskog broja kalorija ovakvu kombinaciju obroka ne treba ponavljati češće od jednom nedeljno, jer bi to moglo da dovede do hronične iscrpljenosti organizma. Ukoliko se takav režim obroka sprovodi kako je preporučeno i propisano u okviru sprovođenja dijete, dakle samo jednom nedeljno, dijeta ne dovodi do iscrpljenosti organizma, već samo dovodi do oslobađanja od viška kilograma.

Svakog preostalog dana u toku iste nedelje i u toku sprovođenja ove dijete, doručkovati i večerati šoljicu ovsene kaše sa jogurtom ili obranim mlekom, užinati voćku po izboru i ručati 200 grama tunjevine uz parče prepečenog hleba ili 200 grama barenog ili pečenog pilećeg belog mesa uz parče prepečenog hleba. Uz ručak dodati i salatu od povrća po želji.

U toku trajanja opisane dijete, ne zaboravite da svakodnevno unosite dovoljno vode u organizam. Voda pospešuje razgradnju masnih naslaga, a samim tim i pospešuje gubitak viška kilograma.

Istovremeno doprinosi neophodnoj hidrataciji organizma, koja je posebno dragocena i važna u toku dijete, pa tako i čuva zdravstvenu ravnotežu unutar organizma.

Ponavljanje ovakvog režima dijete, uskladite sa ličnim potrebama, odnosno u skladu sa merom u kojoj želite da izgubite kilograme. Ipak, nemojte preterivati i nemojte držati dijetu bez prekida duže od dve nedelje. To bi moglo učiniti da vaša ishrana postane jednolična, a to bi dovelo do pada imuniteta.

Sponzorisano:

Loading...