Jednostavni anti age saveti uz pomoć kojih ćete sačuvati mladost

Najnovija istraživanja pokazuju da samo jedna trećina izgleda kože zavisi od genetike, dok za ostale dve sami odgovarate. Način života i navike su presudne u održavanju kože mladom.

Tržište je danas preplavljeno anti age preparatima koji podmlađuju kožu, čineći je glatkom i sjajnom. U moru kremica i raznih saveta teško je naći baš ono što je Vašem licu potrebno. Potraga za pravim rešenjem može da potraje godinama.

Ovo su neki od saveta koje ako budete redovno primenjivali, osetićete primetnu razliku i očuvati mladoliki izgled.

jednostavni-anti-age-saveti-uz-pomoc-kojih-cete-sacuvati-mladost

Nikada nemojte da idete sa šminkom na spavanje

Ukoliko ste radili profesionalno šminkanje za neku posebnu priliku, bili ste zadovoljni i pozitivno ste zračili tokom cele proslave, nemojte nikada da legnete a da je niste skinuli sa lica. Neka Vaša lepa uspomena ostane na fotografijama, a ne na jastičnici.

Najbolje prirodno sredstvo za skidanje šminke je kokosovo ulje. Uz pomoć njega možete da skidate šminku čak i sa osetljivih područja, kao što su oči.

Čuvajte se jakog Sunca

Sunce između 12h i 16h je najveći neprijatelj mladoj i lepoj koži. Naoružajte se kremama sa visokim zaštitnim faktorom. Proverite da li proizvod sadrži UVA i UVB spektar. UVA su glavni generatori slobodnih radikala, a ujedno i najveći krivci za prevremeno starenje kože.

Osim toga, danas se sve više beleže slučajevi raznih alergija na Sunce. Nemojte da dozvolite da i vas zadesi ovaj problem. Čuvajte se i uživajte u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim zracima Sunca.

Uopštena nega

Posebnu pažnju treba da obratite na najkritičnije delove lica, kao što je koža oko očiju. Ona prva strada jer je izuzetno tanka. Na ovim mestima potkožnog masnog tkiva gotovo i da nema.

Osnovni problem je što mišići na ovom području naprave i do 10 000 pokreta. Negujte se intezivnom hidratacijom i blagim antiridima. Najbolje prirodno sredstvo je maslinovo ulje ili maske koje sadrže avokado, banane, med i kokosovo ulje.

Danas podjednako o svom izgledu brinu i muškarci i žene. Primenjujte naše savete, informišite se i uzmite stvar u svoje ruke. Starenje je nešto što definitivno ne možemo izbeći, ali uz pomoć pravilne nege spolja i iznutra možemo doprineti mladalačkom izgledu.

Umerenost je takođe jedna od ključnih stvari koje se treba pridržavati u životu. Vodite računa o sebi i uživajte u svemu onom što volite.

Sponzorisano:

Loading...