Kako ukloniti fleke sa lica od bubuljica prirodnim putem

Akne i bubuljice na licu su veoma česta pojava, naročito u adolescentskom periodu. Nakon toga gotovo uvek ostanu ožiljci kojih se veoma teško možemo rešiti. Ovi ožiljci prave probleme gotovo isto kao i same akne, pa ljudi daju mnogo novca na skupocene preparate.

Ako ste i vi jedni od onih koje muče problemi sa ožiljcima od bubuljica, onda bi trebalo da probate sa nekim prirodnim metodama koje vam mogu pomoći da se toga rešite i da vaše lice opet izgleda besprekorno. Uverićete se da borba sa aknama ne mora biti ni teška ni skupa ni dugotrajna.

Kako ukloniti fleke sa lica od bubuljica prirodnim putem

Kako ukloniti fleke sa lica od bubuljica prirodnim putem?

Maska od jogurta, limuna i meda. Možete veoma jednostavno napraviti masku koja će za kratko vreme ukloniti sve fleke i ožiljke sa vašeg lica. Naime, biće vam potrebno 4 kašike soka od limuna, 3 kašike jogurta, 4 kašike meda i jedno belance. Dobro izmešajte sve sastojke, kako biste dobili homogenu smesu, a zatim njome namažite celo lice i dobro je utrljajte na mesta gde se nalaze ožiljci. Ostavite da maska deluje oko 15 minuta, a nakon toga isperite lice toplom vodom.

Aloe vera gel. Aloe vera je biljka koja je veoma efikasna u lečenju svih problema na koži, zahvaljujući svojim antiupalnim i antibakterijskim svojstvima. Svakoga dana mažite akne sveže ceđenim sokom od aloje vere ili aloja gelom koji možete kupiti u apotekama. Takođe, možete uzeti list aloje vere, sa njega oguliti spoljni deo i sastrugati unutrašnji deo kašikom. Nanesite ovaj gel na ožiljak i lagano ga utrljajte kružnim pokretima, pa pustite da odstoji oko pola sata, a zatim ga isperite. Ponavljajte ovaj postupak dva puta u toku dana sve dok ožiljci od akni ne počnu da se povlače.

Sok od limuna. Zahvaljujući alfahidroksilnoj kiselini, limun pomaže da se uklone sve vrste ožiljaka. Limunov sok je dobar za uklanjanje mrtvih ćelija kože i za rast novih ćelija, a istovremeno povećava i elastičnost kože. Limun je poznat po tome da izbeljuje delove kože na koje se nanese. Stavite malo limunovog soka na ožiljke od akni i nakon desetak minuta isperite lice. Preporučuje se da osobe koje imaju veoma osetljivu kožu razblaže sok od limuna sa ružinom vodicom ili sa uljem vitamina E. Sok od limuna nanosite na lice jednom u toku dana i ponavljajte postupak svaki dan sve dok se fleke od ožiljaka ne povuku.

Ulje čajevca. Ulje čajevca ima antiupalna svojstva i pomaže u uklanjanju ožiljaka i fleka od bubuljica sa lica. Potrebno je samo da četiri kapi ulja čajevca razblažite u dve kašike vode i tim rastvorom da ispirate ožiljke od akni 2-3 puta dnevno. Ulje čajevca možete kombinovati i sa bademovim uljem, ali nikada nemojte ulje od čajevca koristiti samo, već ga uvek razblažite.

Kokosovo ulje. Kokosovo ulje je takođe odlično za izbeljivanje ožiljaka na licu. Zahvaljujući vitaminu E koji ima antioksidativno dejstvo, kokosovo ulje ubrzava zarastanje rana i sprečava nastajanje novih ožiljaka. Potrebno je samo da zagrejete određenu količinu kokosovog ulja, pa dok je još toplo utrljajte ga na deo kože zahvaćen ožiljcima. Trljajte 5-10 minuta, a onda pustite da odstoji oko sat vremena, da bi ga koža dobro upila. Najbolje je da kokosovo ulje nanosite 2-4 puta dnevno na mesta gde su se pojavile fleke od akni.

Maslinovo ulje. Ekstradevičansko maslinovo ulje je jedan od najboljih prirodnih lekova za uklanjanje fleka od bubuljica sa lica. Ovo ulje sadrži vitamin E, hidrira kožu i održava je mekom. Potrebno je da samo malo toplog maslinovog ulja nanesete na deo kože zahvaćen ožiljcima od akni i da masirate laganim kružnim pokretima. Pustite da ulje odstoji na licu oko pola sata a zatim ga obrišite čistom krpom. Još bolji efekat za fleke na licu biće ako pomešate ekstradevičansko maslinovo ulje sa malo ulja od lavande. Ovu mešavinu treba na koži držati oko 20-30 mnuta, a zatim isprati lice mlakom vodom.

Ulje vitamina E. Vitamin E u vidu ulja je takođe odličan antioksidans koji uklanja ožiljke od akni sa lica. On ima hidrirajuće dejstvo i pomaže da se tkivo oporavi. Potrebno je samo da otvorite kapsule E vitamina, kako biste dobili ulje. Zatim, namažite to ulje na ožiljak i masirajte oko 10 minuta. Pustite da ulje odstoji na ožiljku 15-20 minuta, a zatim isperite lice mlakom vodom. Ponavljajte ovaj postupak nekoliko puta u toku dana i ubrzo ćete primetiti kako fleke sa lica nestaju.

Ukoliko ništa od ovoga ne pomogne, tu su i estetski tretmani kao što su uklanjanje ožiljaka ili hemijski piling lica.

Sponzorisano:

Loading...