Limunada dijeta – veliki čistač: primena i iskustva

Odličan način da spremno dočekate lepe dane u budućem periodu, odnosno da uživate u proleću jer je vaše telo u top formi jeste da krenete sa držanjem neke od dijeta koje vam mogu dati dobre rezultate i to po mogućstvu na duge staze. Recimo, možete odabrati limunada dijetu. Upravo o njoj ćete moći da saznate nešto više u nastavku ovog teksta.

Limun je dostupan u svakoj prodavnci a dijeta je vrlo jednostavna. Ova dijeta je poznata i pod imenom dijeta veliki čistač. Ipak, za razliku od brzih dijeta koje se drže tek po nekoliko dana, limunada dijetu odnosno dijetu veliki čistač treba da držite od deset do četrnaest dana da bi dala dobre rezultate kako savetuju stručnjaci.

U ovom vremenskom intervalu, odnosno u periodu od dve nedelje uz pomoć limunada dijete možete da izgubite čak i do devet kilorama što je zaista sjajno.

Dakle, ova dijeta je odličan izbor ako želite da se otarasite suvišnih kilograma koji su se zalepili u ovim zimskim danima, ali i da očistite organizam od raznih toksina. Kada bolje razmislite dve nedelje i nije mnogo ako ćete za samo to vremne izgubiti sve te suvišne kilograme ili većinu njih, zar ne?

Priprema limunade za dijetu veliki čistač i primena limunada dijete:

Dva litra tople ključale vode sipajte u posudu. U to onda iscediti tri limuna i dodati četrnaest kašika javorovog sirupa. U ovu mešavinu dodajte i pola kašičice ljute aleve paprikei sve promešajte da se sjedini.

veliki cistac dijeta uz limunadu i mrsavljenje

Napitak koji ste napravili treba da pijete u malim gutljajima svaki put kada vas želudac obavesti da je vreme za obrok, odnosno onda kada vam se javi osećaj gladi. Prostim rečima, trebalo bi da je pijete pre svakog obroka.

Zahvaljujući soku od limunda koji se nalazi u spravljenom napitku, vaše telo će se osloboditi suvišnih telesnih masti ii toksina. Javorov sirup će vašem organizmu obezbediti neophodne kalorije, vitamine i elemente, dok će vaš metabolitam stimulisati ljuta paprika.

Osim limunade koju ste napravili na gore pomenut način u okviru ove dijete treba da unosite slanu vodu i zeleni čaj. Unošenje ova dva napitka je neophodno jer će vam pomoći da se poveća izbacivanje toksina iz tela i generalno celokupni proces mršavljenja.

Kako bi vaše telo dobilo dovoljnu količinu energije, čak i kada niste na dijeti, stručnjaci preporučuju da dnevno popijete maximalno do 12 čaša limunade. Ovih 12 časa ukupno ima tek 1.200 kalorija, tako da vas neće ugojiti. Ipak, 12 čaša deluje previše, tako da svakako nemojte ići do maksimuma, već je sasvim dovoljno da popijete 2-4 čaše dnevno.

SAVET: Iskustva korisnika govore da je bitno i da tri dana pre početka limunada dijete sve polugotove proizvode zamenite mesom i sa svežim voćem i povrćem.

Sponzorisano:

Loading...