Morska so u ishrani, za zdravlje i za negu kose i kože

Da bi organizam mogao pravilno da funkcioniše on mora u sebi da ima dovoljne količine soli. Kuhinjska so se nalazi u velikim količinama u industrijski prerađenoj hrani, što može izazvati velike zdravstvene probleme.

U reklamiranjima mnogih proizvoda danas se naglašava da sadrže morsku so umesto obične kuhinjske soli. Morska so se smatra najzdravijom i najukusnijom vrstom soli i svakako treba da bude deo vaše ishrane i nege tela.

Morska so u ishrani za kosu kupanje lice inhaliranje

Kako se dobija morska so?

Za razliku od kuhinjske soli koja se dobija iz rudnika i više puta industrijski prerađuje, morska so se dobija prirodnim procesom isparavanja morske vode. U proleće se morska voda pušta u bazene koji su posebno napravljeni za ovu svrhu. Ta voda isparava tokom proleća i leta i na dnu bazena ostaje morska so. Ono što je važno je da prilikom isparavanja vode na dnu bazena osim natrijum hlorida ostaju i sve prirodne materije iz morske vode.

Zašto je morska so bolja od kuhinjske soli?

Za razliku od kuhinjske soli koja sadrži samo natrijum hlorid, morska so sadrži preko 80 minerala i drugih elemenata koji su od suštinske važnosti za funkcionisanje organizma (kalcijum, natrijum, mangan, jod, gvožđe, magnezijum, brom, kalijum, fluor itd.)

Istraživanja su dokazala da je nutritivna vrednost morske i kuhinjske soli ista i da obe sadrže istu količinu natrijum hlorida. Jedina razlika je u tome što kuhinjska so prolazi kroz više procesa obrade i često joj se dodaje jod i drugi aditivi. Morska so je manje obrađena i sadrži veće količine minerala.

I kuhinjska i morska so sadrže jod, koji je neophodan za funkcionisanje organizma. Međutim, jod u kuhinjskoj soli dobijen je industrijskim putem, dok je jod u morskoj soli potpuno prirodan.

Koristi morske soli za zdravlje i za negu

Morska so može ojačati vaš imunitet i pomoći da vaš organizam postane otporniji na razne bolesti, kao što su grip, prehlada ili alergije. Takođe, ova so poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Ona održava krvni pritisak pod kontrolom i utiče na pravilan rad srca. Dokazano je i da morska so rastvorena u vodi može smanjiti nivo lošeg holesterola u krvi. Takođe, morska so može pomoći u lečenju dijabetesa jer smanjuje nivo šećera u krvi. Zatim, vitamin C u morskoj soli uništava slobodne radikale i uklanja sve štetne materije iz ćelija, pa se ova so smatra prirodnim pročišćivačem krvi.

Kada je u pitanju spoljna upotreba, treba reći da morska so blagotvorno deluje na kožu. Ako koristite kupku koja sadrži morsku so, vaša koža će biti mekša i zdravija. Morska so se često koristi za kupanje, a uz nju možete u kadu sipati i malo eterčnih ulja. Takodje, sa njom možete raditi i samo kupku za vaša stopala.

Ovu so možete koristiti i kao prirodni piling jer ona efikasno uklanja sloj mrtvih ćelija kože. Morska so može povoljno uticati i na kosu i dati joj željeni volumen, zahvaljujući brojnim mineralima koje sadrži. Takođe, morska so pomaže u uklanjanju peruti.

Kao što ste mogli videti, morska so sadrži mnogo više minerala i vitamina od kuhinjske soli i može da spreči i da leči mnoge zdravstvene probleme. Ako uvrstite morsku so u vašu ishranu i negu, za kratko vreme ćete poboljšati svoje zdravlje i izgled.

Gde je kupiti i koja je cena?

Uskoro otvaramo internet prodavnicu zdravih proizvoda pa ćete morsku so moći da kupite kod nas a cena će biti najpovoljnija. Možete se prijaviti na našu mailing listu i besplatno dobijati obaveštenja kada krene prodaja i kada su akcije i popusti.

Sponzorisano:

Loading...