Prirodne maske za lice protiv bubuljica

Pojava bubuljica na licu, jeste problem koji je veoma učestao, posebno u pojedinim periodima života, kao što je pubertet.

Ipak, bubuljice se mogu javiti i u kasnijim godinama, kao jedan od simptoma PMS-a, kao reakcija kože na stres, ali i kao reakcija kože na dodir sa nečistom površinom.

Bez obzira na uzrok nastanka, bubuljice su često i praćene crvenilom i upalom okolnog tkiva, kao i osećajem svraba i peckanja. Uz sve to, one mogu izazvati i osećaj nezadovoljstva fizičkim izgledom, ali i pad samopouzdanja.

Najgore što u tom slučaju možete da uradite jeste da ih ne lečite, već uporno prikrivate.

Prikrivanjem bubuljica, što najčešće radite korektorom ili puderom, samo zatvarate svoju kožu, zapušavate pore i time postižete kontraefekat, odnosno inicirate pojavu i dalje širenje bubuljica.

maske za lice od kantariona

Umesto da to radite, poslušajte naše savete i naučite kako da veoma jednostavan i brz način, pritom potpuno prirodno izlečite bubuljice.

Prirodna maska protiv bubuljica broj 1:

Za ovu masku, potrebno vam je:

– Sadržaj iz jedne filter kesice čaja od žalfije ili jedna ravna supena kašika sitno iseckane suve žalfije,
– Tri supene kašike ključale vode.
– Papirna maramica

Način pripreme i korišćenja maske:

Pomenutu količinu sušenje žalfije, preliti sa ključalom vodom i ostaviti da odstoji deset minuta. Nakon deset minuta sadržaj dobro ocediti i dobijenom tečnošću natopiti papirnu maramicu.
Maramicu potom staviti na lice i ostaviti da deluje sve dok se ne osuši.

Nakon što se osuši, lice nemojte ispirati vodom. Ovaj postupak, ponavljajte svake večeri pred spavanje i vodite računa da lice prethodno bude dobro očišćeno.

Žalfija će delovati umirujuće na vašu kožu, učiniće da se upala povuče, prestaće vas osećaj svraba i peckanja i biće uklonjeni potencijalno prisutni štetni mikroorganizmi koji su česti uzročnici pojave i širenja bubuljica. Uz to, žalfija ima i dejstvo slično antibiotiku, pa takvim delovanjem dodatno leči bubuljice.

Prirodna maska protiv bubuljica broj 2:

Za ovu masku potrebno vam je:

– Sok od pola sveže isceđenog limuna,
– Jedna kafena kašika meda

Način pripreme i korišćenja maske:

Pomešajte ova dva sastojka i nanesite ih na prethodno očišćenu kožu lica koja je zahvaćena bubuljicama. Ostavite da maska deluje oko 10 minuta, a zatim je isperite toplom vodom i pustite da se lice prirodno osuši bez upotrebe peškira.

Limun će doprineti sušenju bubuljica, a vitamin C koji je sadržan u njegovom soku, ulepšaće i ujednačiti vaš ten.

Med će pružiti dodatni tretman koži, koji će pospešiti i ubrzati proces njene regeneracije. Time će se sprečiti nastanak novih bubuljica.

Korišćenje ove maske ponavljati dva puta nedeljno.

Prirodna maska protiv bubuljica broj 3:

Za ovu masku potrebno vam je:

– Jedna ravna supena kašika sitno iseckanog sušenog kantariona,
– Jedna ravna kafena kašičica projnog brašna,
– Četiri supene kašike ključale vode

Način pripreme i korišćenja ove maske:

Sve navedene sastojke pomešati i naneti ih na prethodno očišćenu kožu lica. Ostaviti da maska deluje oko 10 minuta, a zatim je isprati toplom vodom i sačekati da se lice prirodno osuši bez upotrebe peškira.

Kantarion će pružiti isceljujući efekat koži, učiniće da se bubuljice zasuše i da koža lica postane glatka i zdrava. Projno brašno će koži pružiti vitaminsko proteinski tretman, a voda će povezati ova dva sastojka i doprineti efektu hidratacije.

Korišćenje ove maske, ponavljati dva do tri puta nedeljno.

Napomena:

Ukoliko želite, možete praktikovati i upražnjavati kombinaciju ovih maski. U tom slučaju, masku sa žalfijom stavljajte ujutru i to svakog jutra, a preostale dve maske stavljajte uveče koristeći dva puta nedeljno drugu, i dva do tri puta nedeljno treću masku, različitim danima.

Takodje, pored ovih maski, možete koristiti i neki od mnogobrojnih tretmana estetske hirurgije. Jedan od njih je npr hemijski piling.

Sponzorisano:

Loading...