Prirodni lek za holesterol i trigliceride

Do pojave povišenog holesterola i triglicerida u krvi, dolazi usled prisustva loših životnih navika koje su često udružene.

U prvom redu takvih navika, nalaze se loša ishrana koja podrazumeva obilno i često konzumiranje masnih i prezačinjenih namirnica i izbegavanje zdravih, svežih i prirodnih namirnica, smanjena fizička i umna aktivnost i smanjen nivo brige o sopstvenom zdravlju.

Kao posledica pojave holesterola i triglicerida u krvi, javljaju se brojni zdravstveni problemi od kojih se neki mogu završiti sa fatalnim odnosno smrtnim ishodom.

Zato, o svom zdravlju brinite na vreme, a borbu sa holesterolom i trigliceridima shvatite ozbiljno.

beli luk za holesterol i trigliceride

Šta su zapravo holesterol i trigliceridi?

Holesterol i trigliceridi su između ostalog najveći neprijatelji vašeg zdravlja i vas samih jer vam kao prisutni u vašem životu mogu u velikoj meri narušiti kvalitet i dužinu života.

Holesterol je poseban oblik lipida, odnosno masti koje su prisutne u vašem organizmu i koje se u određenoj meri u njemu i prirodno, dakle nezavisno od vrste i oblika ishrane stvaraju i neophodne su u određenom smislu za funkcionisanje ćelija. Ipak, kada se nivo holesterola u organizmu popne na viši od potrebnog, tu nastaje problem, a to se dešava upravo onda kada na to utiče loša ishrana, smanjena fizička i umna aktivnost i opšta nebriga o zdravlju.

Trigliceridi su tri vrste masnih kiselina, koje su vezane za tri hidroksidne grupe glicerola. Drugim rečima, trigliceridi su vodeći sastojak masti biljnog i životinjskog porekla.

Kojim simptomima se manifestuje višak holesterola i triglicerida u krvi?

Kao što je već pomenuto u prethodnom delu teksta, višak holesterola i triglicerida u krvi, manifestuje se propadanjem opšte zdravstvene slike i opšteg zdravstvenog stanja vašeg organizma.

Konkretno, dolazi do zakrčenja krvnih sudova i do otežanog i nedovoljnog protoka krvi kroz organizam. Samim tim, smanjuje se i prokrvljenost organa i njihova i snabdevenost kiseonikom, usled čega dolazi do odumiranja vitalnih ćelija i do gubitka kvaliteta i inteziteta životnih funkcija.

To se dalje manifestuje uglavnom kroz oštećenje zidova krvnih sudova, odnosno arterosklerozu, povišen krvni pritisak, ali i kroz poremećaj rada srca što kao najfatalniji ishod može dati nastanak infarkta srca.

Takođe, može doći i do pojave drugih oblika zdravstvenih smetnji, među koje se ubrajaju problemi sa koncentracijom i pamćenjem, alchajmerova bolest i slično.

Prirodni lek za povišen holesterol i trigliceride

Na svu sreću, sa povišenim nivoom holesterola i triglicerida se možete izboriti i to prirodno. Ono što je izuzetno jako važno, jeste tu borbu započeti u pravom trenutku, odnosno dok još nisu prisutne i evidentne posledice povišenih vrednosti ovih elemenata.

Zato, treba što redovnije jesti med i proizvode na bazi meda. Med je jedan od najefikasnijih prirodnih saveznika sa kojim se vredi udružiti u ovoj borbi. Potrebno je da dnevno jedete i do sto grama meda ili proizvoda od meda. Ipak, imajte na umu da to ne smete ukoliko ste dijabetičar, odnosno ukoliko imate šećernu bolest.

Takođe, prirodni lek za povišen holesterol i trigliceride je i beli luk. Beli luk suzbija i neutrališe nivo masnoća u krvi.

Pored meda, proizvoda od meda i belog luka, preporučljivo je da koristite i što više prirodnog, svežeg voća i povrća u ishrani, da što više pijete vodu, ali i da budete fizički i umno aktivni.

Na taj način, sagorećete višak masti koje ste uneli u organizam i sprečićete pojavu viška holesterola i triglicerida.

Kada su u pitanju prirodne i sveže namirnice koje su efikasne u ovoj borbi, neizostavno je pomenuti i celer i limun. Kombinacija ove dve namirnice, fantastično i maksimalno efikasno reguliše nivo holesterola i triglicerida.

Na isti način, deluje i zeleni čaj. Više o zelenom čaju čitajte ovde.

Ove prirodne lekove protiv povišenog holesterola i triglicerida, treba konzumirati svakodnevno i to najbolje naizmenično i kombinovano.

Recimo, svaki dan pijte limunadu ili zeleni čaj, a jedite med ili beli luk. Kako se ne biste neprijatno osećali nakon konzumiranja belog luka, preporučujemo da koristite beli luk u prahu koji ima jednako efikasno dejstvo i ulogu.

U slučaju povišenog holesterola i triglicerida u krvi i uz upotrebu prirodnih lekova koje smo vam predložili, obavezno redovno kontrolišite krvnu sliku i posećujte svog lekara. Lekar će se pobrinuti oko detaljne kontrole i održavanja vašeg zdravlja, a samim tim biće vam i konkretno poznati rezultati primene prirodnih lekova.

Ujedinjenom brigom lekara i vašom ličnom brigom, uspećete svoje zdravlje da dovedete na zadovoljavajuć nivo.

Sponzorisano:

Loading...