Prirodni lek za imunitet

Ukoliko ste skloni čestim i upornim prehladama, virusnim infekcijama, povišenoj telesnoj temperaturi ili ste jednostavno često hronično umorni, iscrpljeni i izloženi opštoj slabosti organizma, znak je da je vaš imunološki sistem na nezavidnom nivou i da je potrebno da poradite na njegovom poboljšanju.

U protivnom, ukoliko drastično zapostavite svoj imunološki sistem, to se može negativno i neželjeno odraziti na vaše zdravlje, u smislu pojave ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija koje mogu zahvatiti vaše unutrašnje organe.

Kako na prirodan način podići imunitet?

Na svu sreću, dovođenje imuniteta na zavidan nivo i uspostavljanje zdravstvenog balansa organizma, nije nemoguća misija.

Naprotiv, postoji izobilje načina koje možete primeniti, a od kojih će svaki biti jednako efikasan.

U nastavku teksta, pročitajte naših nekoliko predloga, koji će vam sigurno pomoći da održite ili povratite imunološki sistem.

limun za jacanje imuniteta

Limun kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Limun je zahvaljujući visokom procentu C vitamina koji sadrži, izuzetno delotvorno sredstvo za podizanje imuniteta.
Zato, svaki dan, u periodu od trideset dana bez prekida, napravite i popijte po jednu limunadu koju je obavezno da pijete zaslađenu kako ne bi došlo do pojave osetljivosti želuca.

Med kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Med je takođe delotvoran pri podizanju imuniteta. Na isti način, deluju i proizvodi od meda kao što su propolis ili matični mleč. Zato, što češće i što redovnije jedite med i proizvode od meda. Ukoliko ste u mogućnosti, možete ga kombinovati sa cimetom za dodatan zdravstveni efekat.

Aronija i jagoda kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Aronija prirodno ima izuzetno bogat vitaminski sastav, a uz to sadrži i antioksidantnu materiju antocijan koja je posebno delotvorna u procesu podizanja imunološkog sistema. Antocijan je takođe sadržan i u jagodama, pa bilo koju od pomenute dve vrste voća treba jesti onda kada primetite da vam je imunološki sistem u padu.

Beli luk i peršun kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Beli luk je jedan od najefikasnijih i najšire primenjenih i poznatih prirodnih antibiotika. Kao takav, on se koristi kao prirodni lek za lečenje različitih oblika infekcija i drugih oblika bolesti. U tom lečenju, on je pokazao visoke rezultate, pa je jasno i da beli luk podiže imunitet. Ipak, ono što je svima dobro poznata negativna strana ove korisne vrste povrća, jeste to što oslobađa neprijatan miris iz usta nakon konzumiranja.

Zato, potrudite se da konzumirate beli luk u prahu koji se znatno slabije oseća ili ukoliko ste ipak jeli svež beli luk, nakon toga odmah operite zube, pa zatim nekoliko minuta žvaćite svež ili osušen peršun. Peršun prilično efikasno neutrališe miris belog luka, a ujedno i sam utiče na podizanje imunološkog sistema. Zato, što češće koristite peršun kao začin i dodatak što većem broju jela.

Đumbir kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Đumbir je još jedna na spisku biljaka koje uspešno podižu imunološki sistem. Zato, dovoljno je da prstohvat narendanog korena ove biljke (u svežem stanju), dodate što češće imate priliku u svoje jelo ili čak napitak.

Što raznovrsnije sveže voće i povrće kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Poznato je da je u svežem voću i povrću sadržana najveća koncentracija minerala i vitamina i da upravo od nivoa minerala i vitamina u ljudskom organizmu, zavisi i jačina imunološkog sistema.

Zato, što češćim i što obilnijim unosom raznovrsnog svežeg voća i povrća u svoj organizam, unećete i dovoljnu količinu različitih minerala i vitamina. Samim tim, na taj način ćete obezbediti i očuvanje ili podizanje imunološkog sistema.

Voda kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Verovali ili ne, čak i obična pijaća voda ima važnu ulogu u očuvanju i funkciji imunološkog sistema. U nedostatku vode u organizmu, organizam postaje podložan nastanku i širenju različitih oblika infekcija. Zato, što više pijte vodu, sprečite dehidraciju organizma i pad imuniteta.

Uz sve to, budite i dovoljno fizički aktivni, jer i dovoljna fizička aktivnost (ne preterana), deluje kao lek i sredstvo za podizanje imuniteta

Ono što je važno da znate kada je u pitanju jačanje imunološkog sistema, jeste da je u tome neophodan kontinuitet. U protivnom, ukoliko čuvanje svog imunološkog sistema zapostavite, oslanjajući se na trenutnu činjenicu da je on na zadovoljavajućem nivou, ta činjenica se lako može preokrenuti i promeniti.

Zato, kontinuirano se hranite zdravo i redovno koristite naše predloge za prirodno podizanje i čuvanje imuniteta.

Brigu o imunitetu posebno pojačajte u zimskom periodu, kada je izloženost prehladama i virusnim infekcijama jača nego obično.

Sponzorisano:

Loading...