Urinarna infekcija – simptomi i prirodno lečenje

Infekcija urinarnog trakta je opšti zdravstveni problem kako kod žena, tako i kod muškaraca. Kada su mokraćna bešika i mokraćni kanali zahvaćeni bakterijskom infekcijom to vodi do infekcije urinarnog trakta i zadaje bol koji postaje sve jači ako se ne leči na vreme.

Urinarna retencija i osećaj peckanja prilikom mokrenja su glavni znaci ovog problema. Nekada su simptomi takođe i krv u mokraći, mutna mokraća, učestalo mokrenje, grčevi (predeo karlice kod žena i rektalno područje kod muškaraca), nadimanje, bol ispod grudnog koša, groznica i bol u donjem delu stomaka, leđima, povraćanje, bol u testisima kod muškaraca itd. Pokazano je da je ovo oboljenje češće kod žena nego kod muškaraca.

Lečenje uz pomoć borovnica

Borovnice efikasno leče probleme urinarnog trakta jer sadrže antibakterijska svojstva. Konzumiranje borovnica u svežem obliku ili kao dodatak voćnoj salati ili konzumiranje soka od borovnica ujutru i uveče pružiće vam najbolje rezultate. Antioksidanti prisutni u ovom voću blokiraju razvoj bakterija koje uzrokuju problem sa urinarnim traktom i, takođe, jačaju imuni sistem.

Sok od brusnice

Brusnica takođe ima važnu ulogu u lečenju problema urinarnog trakta. Osoba koja ima ovaj problem treba da pije tri do četiri čaše soka od brusnice bez dodavanja šećera. To će sprečiti rizik od problema sa bubrezima i infekcija.

Ananas

Bakterije u urinarnom traktu mogu se izbaciti unosom ananasa, jer on sadrži antiinflamatorna svojstva koja pomažu u smanjenju bakterija. Predlaže se konzumiranje pune šolje ananasa u komadima, a ista količina soka od ananasa takođe će učiniti čuda.

Mnogo vode

Ispijanje velikih količina vode uvek je zdravo. Sedam do osam čaša vode dnevno će pomoći izbacivanju bakterija putem mokraće, čime će se broj bakterija prisutnih u traktu i mokraćnim kanalima postepeno smanjiti i doći će do pravilnog izlečenja.

Jabukovo sirće

Konzumiranje jabukovog sirćeta će sprečiti probleme urinarnog trakta jer je jabukovo sirće prepuno enzima bromelaina i kalijuma. U punu čašu vode dodajte dve ili tri kašike jabukovog sirćeta i pola kašike meda. Dobro izmešajte i pijte tri ili četiri puta dnevno.

Sok od banana

Sok od banana je takođe prirodan i veoma dobar lek za infekciju urinarnog trakta.

Soda bikarbona

Soda bikarbona efikasno leči i sprečava infekcije urinarnog trakta zbog svoje prirode da neutrališe kiselost u urinu. Da biste ublažili simptome i sprečili bolest dodajte jednu kašiku sode bikarbone u punu čašu vode.

Voćni sokovi

Sokovi su sjajan izvor antioksidanata i imaju snagu da ubijaju strane bakterije prisutne u telu.

Sokovi od šargarepe, kokosa, limuna i šećerne trske su samo neki od sokova koji sjajno deluju na prevenciju i kontrolisanje infekcije urinarnog trakta, ako se konzumiraju redovno.

Završna reč

Ovo su neke osnovne stvari koje treba da znate oko urinarne infekcije. Dodatne informacije možete naći ovde: kako se leči urinarna infekcija.

Sponzorisano:

Loading...