Antirid krema za predeo oko očiju

Antirid kreme su specijalno napravljene kreme za predeo oko očiju i usana, odnosno za predeo koji je najosetljiviji, jer je tu koža najtanja i baš kod tih predela su i bore najvidljivije. Ove kreme hidriraju, neguju, blago zatežu kožu, smanjuju vidljivost bora i tamne kolutove i kesice oko očiju.

Koža ispod očiju prva će pokazati znake umora, stresa i starenja. Ovaj predeo, u odnosu na ostatak lica, ima manje lojnih žlezda (pošto je koža tanja) pa se i brže isušuje. Usled umora, mikrocirkulacija se dodatno usporava, nastaju tamni kolutovi i koža gubi sjaj. Zato se preporučuje korišćenje antirid kvalitetnih krema već nakon navršene dvadesete godine. Kako ne možemo reći da u ovim godinama koža baš stari, antirid kreme se preporučuju kako bi koža u najosetljivijim delovima lica imala potrebnu hidrataciju i kako bi održala prirodni balans.

Antirid krema za predeo oko očiju

Antirid kreme, naime, ne mogu skloniti već postojeće bore. Da je tako, plastični hirurzi bi imali mnogo manje posla. Ove kreme ustvari daju našoj koži potrebnu vlažnost, čineći da delovi oko očiju budu manje naduti i smanjuju vidljivost postojećih bora tako što stvaraju na površini kože glatku površinu. Ujedno, smanjuju i mogućnost nastajanja novih bora.

Treba da naglasimo i da je uz korišćenje adekvatnih antirid krema, neophodno da se koriste i filteri protiv UV-A i UV-B zračenja, minimum faktor 15.

Vitamin E je veliki borac protiv bora. Deluje antioksidantno i štiti ćelije kože od negativnih spoljnih uticaja, kao što su UV zračenja, zagađenja i slično.

Kokosovo ulje pomaže u obnavljanju tkiva kože, deluje antioksidantno i pomaže da se koža brzo zaceli.

Ekstrakt limuna sadrži puno prirodnih antioksidanata, koji omogućavaju obnovu kože i omogućava da se blago izbele tamni kolutovi oko očiju.

Ekstrakt borovnice je, takođe, prirodni antioksidant koji obnavlja tkivo kože, obezbeđuje joj doboljno vlažnosti i tako smanjuje nadutost, kao i vidljivost bora oko očiju.

Tamne kolutove oko očiju možete ublažiti vitaminom K bilo oralnom upotrebom ili u vidu krema. Prirodni izvori vitamina K nalazimo u spanaću, koprivi, kupusu, karfiolu, paradajzu, prokelju, grašku, soji, krompiru, džigerici, ribljem ulju, algama, mleku, siru i drugo.

Prirodne maske za predeo oko očiju

Pored kozmetičkih tretmana i komercijalnih krema koje možete kupiti, predlažemo vam da prvo probate neku od prirodnih maski, koje možete napraviti sami kod kuće.

Med i kruška. 2 kašičice meda i jednu kašiku soka od kruške pomešajte sa kašikom pavlake. Nanesite smesu na predio oko očiju i držite 20 minuta, zatim isperite i nanesite hidratantnu kremu.

Krastavac. Izrendajte svež krastavac, dodajte malo meda i brašna kako bi dobili gušću smesu. Na komad gaze stavite ovu smesu i držati 20 minuta. Sokom od krastavca blago isprati.

Banana. Izgnječite trećinu banane i pomešajte sa malo meda. Ukoliko imate suvu kožu, stavite i kašičicu pavlake. Držati 20 minuta, pa isprati.

Krompir. Izrendajte trećinu krompira i pomešajte sa malo meda i kašičicom pavlake. Ovu smesu stavite na komad gaze i držati preko očiju 20 minuta.

Pomorandža i maslinovo ulje. Pomešajte jednu kašičicu meda i maslinovog ulja i dodajte 5-6 kapi pomorandžinog soka. Naneti na predeo oko očiju i držati 20 minuta, pa isprati.

Zeleni čaj. U 1dl skuvanog zelenog čaja dodajte pola kašičice meda, dobro razmutite i čuvajte zatvoreno u frižderu nedelju dana. Ovom smesom redovno čistite predeo oko očiju, a ako imate velike i modre kolutove, nanesite na gazu i držati 20 minuta preko očiju.

Veoma je bitno da sve ove maske blago očistite nakon nanošenja i da posle nanesete odgovarajuću kremu, a ako izlazite napolje, zaštite kožu oko očiju odgovarajućim faktorom protiv UV zraka.

Ukoliko krema i prirodne metode ne pomogu, tu su tretmani estetske hirurgije: fileri, botoks i slični.

Sponzorisano:

Loading...