Najbolji čajevi za glavobolju

Postoji mnogo različitih uzroka zbog kojih se može javiti glavobolja. Izloženost stresu, neispavanost, hronični umor organizma, samo su neki od tih uzroka.

Posebno ukoliko se često ponavlja i ukoliko dugo traje, glavobolja ume vrlo iscrpljujuće da deluje i da umanji vašu produktivnost, kako u poslovnim tako i u svim drugim dnevnim aktivnostima.

Kako bi ste to sprečili, predlažemo da naučite da se borite sa glavoboljom i to tako što ćete se upoznati sa informacijama o tome koji čajevi vam mogu pomoći u borbi protiv glavobolje.

Koji čajevi mogu pomoći u borbi protiv glavobolje?

Čaj od nane:

Čaj od nane je izuzetno aromatičan. Svojim mirisom, on doprinosi opuštanju i samim tim deluje na smanjenje i potpuno eliminisanje glavobolje. Ovaj čaj, posebno je delotvoran ako se primenjuje protiv glavobolja izazvanih stresom.

Prilikom konzumiranja čaja od nane u cilju lečenja glavobolje, predlažemo vam da intezivno udišete njegovo isparenje. To će vam pomoći i ubrzaće delovanje čaja.

Čaj od lavande:

Poznato je da čaj od lavande smanjuje i otklanja osećaj napetosti, osećaj uznemirenosti, nervozu i sva tome slična stanja. Obzirom da u većini slučajeva glavobolja nastaje kao posledica prisustva nekog od pomenutih stanja, ona će automatski nestati nakon što budete konzumirali čaj od lavande.

Ovaj čaj, pripremite tako što ćete jednu ravnu kafenu kašičicu sušene lavande preliti sa dvesta pedeset mililitara ključale vode, a zatim to poklopite i ostavite da odstoji oko deset minuta. Nakon deset minuta čaj procedite i popijte ga laganim i malim gutljajima.

Čaj od kantariona:

Čaj od kantariona, takođe je efikasan kao sredstvo protiv glavobolje. Ovaj čaj, priprema se na uobičajen način. Dakle, jedna kafena kašičica čaja od kantariona, prelije se sa dvesta pedeset mililitara vode, poklopi se i ostavi da odstoji oko deset minuta a zatim se procedi.

Nakon što ste procedili čaj od kantariona, najbolje je da sačekate da se ohladi, pa tek nakon toga da ga popijete i to u malim gutljajima.

Čaj od ruzmarina:

Još jedna vrsta čaja koja može poslužiti kao sredstvo za lečenje glavobolje je čaj od ruzmarina. Ovaj čaj, priprema se na uobičajen način, pije se dok je umereno topao.

Čaj od cimeta:

Zbog jake koncentracije minerala u svom sastavu, čaj od cimeta je savršeno sredstvo za lečenje glavobolje. Posebno ukoliko je reč o hroničnim glavoboljama, ovaj čaj će delovati savršeno. Za njegovu pripremu, potrebno vam je dvesta pedeset mililitara ključale vode i ravna kafena kašičica cimeta. U navedenoj količini ključale vode, jednostavno razmutite kašičicu cimeta i zatim to popijte dok je umereno toplo.

Ono što je važno reći u vezi sa čajem od cimeta, jeste da ga ne treba piti u količini većoj od tri šoljice dnevno. Velike koncentracije cimeta u organizmu, mogu da izazovu alergijske reakcije koje se manifestuju kroz pojavu problema sa varenjem, pojavu dijareje i sličnih problema sa stomakom.

Čaj od kamilice:

Čaj od kamilice, veoma brzo i uspešno otklanja brojne oblike bolova u organizmu, kao što su bolovi u toku menstrualnog ciklusa, blagi bolovi u kostima ili zglobovima ili glavobolja. Zato, ukoliko vas često boli glava, potrudite se da vam ovaj čaj uvek bude pri ruci.

Čaj od kamilice, otklanja sve oblike glavobolje, a posebno je efikasan kod hronične glavobolje ili migrene koja je često praćena i osećajem mučnine.

crni caj

Crni čaj:

Crni čaj, posebno je delotvoran za lečenje glavobolje koja je izazvana nervozom i napetošću. Ovaj čaj, ima umirujuće delovanje na organizam, a upravo umirenost organizma utiče na smanjenje i potpuno eliminisanje glavobolje.

Čaj od đumbira:

Čaj od đumbira, osim što otklanja glavobolju, on i sprečava njeno ponovno nastajanje. Takvo delovanje, ovaj čaj ima zahvaljujući osobini da podiže nivo energije u organizmu. Samim tim, organizam postaje otporniji na glavobolju.

Međutim, ono što je važno znati, jeste da sa količinom čaja od đumbira nikako ne treba preterivati jer to može uzrokovati osećaj mučnine, povraćanje i pojavu drugih komplikacija kao što je pojava osećaja suvoće u ustima.

Najbolje je da pijete jednu do maksimalno dve šolje ovog čaja dnevno. Da bi ste ga pripremili, uzmite jednu kafenu kašičicu narendanog korena đumbira i to prelijte sa dvesta pedeset mililitara ključale vode. Poklopite čaj, ostavite ga da odstoji oko deset do petnaest minuta, a zatim ga procedite i popijte.

Ukoliko vam upotreba čajeva ne pomogne u otklanjanju glavobolje, obratite se lekaru, jer ponekad, glavobolja se može manifestovati i kao propratni simptom neke od ozbiljnijih zdravstvenih komplikacija.

Sponzorisano:

Loading...