Najbolji čajevi za mršavljenje

Problem sa viškom kilograma, ne samo da se može okarakterisati kao posledica prekomernog unosa hrane u organizam, već se smatra i jednom od “bolesti” savremenog doba.

Usled prisustva prekobrojnih kilograma na telu, ne samo da se stvara estetski neprikladna forma tela, već se javlja i niz zaista ozbiljnih zdravstvenih posledica.

Recimo, povišen nivo lošeg holesterola u krvi, zamašćenost jetre, otežana srčana funkcija, povišen krvni pritisak, bolovi u zglobovima, samo su neke od zdravstvenih komplikacija koje se mogu javiti i koje se najčešće javljaju kao posledica viška kilograma.

U cilju oslobađanja od viška kilograma, ljudi obično pribegavaju dijetama, odnosno korigovanju ishrane. Međutim, važno je znati da postoje čajevi koji vam mogu pomoći da se znatno lakše i brže oslobodite viška kilograma.

najbolji cajevi za mrsavljenje

Evo koji su to čajevi:

Zeleni čaj:

Zeleni čaj je čaj koji se najčešće koristiti u svrhu oslobađanja od viška kilograma. Takva činjenica, nimalo ne treba da iznenađuje jer je ovaj čaj zaista delotvoran. Konkretno, materije koje se nalaze u zelenom čaju, a među kojima se kao važan sastojak izdvaja kofein, omogućavaju organizmu bolju sposobnost sagorevanja kalorija. Samim tim, telo se oslobađa viška ugljenih hidrata i masti koje utiču na formiranje masnih naslaga.

Da bi ste pripremili zeleni čaj, potrebno je da jednu kafenu kašiku ovog čaja (ili jednu filter kesicu), prelijete sa dvesta mililitara vode koja je ključala i koja je blago prohlađena (koja se hladila oko minut nakon ključanja). Kada ste prelili čaj, poklopite ga i ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim ga procedite i popijte.

Ono što još treba da znate u vezi zelenog čaja, jeste da u njega nikako ne treba dodavati šećer. Dnevno, treba popiti od dve do tri šolje ovog čaja. Količina preko navedene, mogla bi da uzrokuje blage aritmije.

Čaj od kukuruzne svile:

Čaj od kukuruzne svile, ima status potpuno prirodnog preparata za mršavljenje koji se već dugo koristi u našoj, ali i u tradicijama naroda širom sveta.

Čaj od kukuruzne svile, priprema se tako što se jedna kafena kašičica osušene i usitnjene kukuruzne svile, prelije sa dvesta mililitara ključale i blago prohladjene vode. Zatim, sačeka se da to odstoji od pet do deset minuta (u zavisnosti koliko topao čaj želite da pijete), a zatim se čaj procedi i popije.

Čaj od kukuruzne svile, treba piti u količini od oko pet šoljica na dan. Zbog njegovih uporednih pozitivnih uticaja na organizam, čaj od kukuruzne svile, slobodno možete piti i duži vremenski period, odnosno koliko god dugo želite. Ono što je važno, jeste da u njega ne dodajete šećer.

Čaj od meda i cimeta:

Mada se ne može svrstati u uobičajene čajne mešavine, mešavina meda i cimeta je sjajna kombinacija za borbu protiv viška kilograma.

Da bi ste napravili čaj od meda i cimeta, potrebno je da u dvesta pedeset mililitara što toplije, ali ne i ključale vode, rastvorite jednu kafenu fašiku meda i jednu kafenu kašiku cimeta. To dobro promešajte, sačekajte da se prohladi, a zatim popijte.

Ovako pripremljen čaj, najbolje je da pijete ujutru pre obroka, ali i pola sata pre ručka i u periodu nakon večere.

Beli čaj:

Upotreba belog čaja u svrhu oslobađanja od viška kilograma, prisutna je još od drevnih perioda. Ipak, popularizacija ove čajne vrste, doživela je ekspanziju tek poslednjih nekoliko godina.

Beli čaj, najbolje je da se koristi pre spavanja, a preporučljivo je da njegova dnevna količina bude oko tri šoljice dnevno.

Kada se konzumira u toj dnevnoj količini, beli čaj ispoljava preventivno delovanje protiv bolesti srca i protiv infarkta.

U procesu pripreme belog čaja, nemojte koristiti šećer.

Čaj od nane i limuna:

Kada se priprema u kombinaciji sa limunom, čaj od peperminta odnosno nane deluje kao sredstvo za oslobađanje od masnih naslaga. Ono što je važno znati, a vezano je za pripremu ovog čaja, jeste da se limun, odnosno limunov sok u njega dodaje tek nakon pet minuta, kada se čak prohladi. To je važno iz razloga što preterano visoka temperatura vode, može umanjiti nivo C vitamina koji je sadržan u limunu, a koji je vrlo efikasan i bitan za topljenje masnih naslaga.

Na dvesta do dvesta pedeset mililitara ključale vode, kojom ste prelili filter kesicu čaja od nane, treba dodati dve kafene kašičice soka od sveže ceđenog limuna. Ono što za nekoga može biti mana ovog čaja je to što je prilično kiseo, a u njega se tokom pripreme ne sme dodavati šećer.

caj od nane i limuna za mrsavljenje

Dnevno, možete popiti do čak pet ili šest šoljica ovako pripremljenog čaja.

Čaj od suvih listova koprive:

Malo je poznata informacija da čaj od koprive ima izuzetno snažan uticaj na gubitak viška kilograma. Ipak, to je istina i tu činjenicu treba da imate u vidu uvek kada želite da se oslobodite viška kilograma. Takvu mogućnost, ovaj čaj poseduje zahvaljujući sastojcima koje sadrži, kao što su: vitamin C, silicijumska kiselina i brojni minerali.

Pripremanje čaja od koprive, izvodi se veoma lako. Dovoljno je jednu ili dve kafene kašičice sušenih i usitnjenih listova koprive, preliti sa dvesta do dvesta pedeset mililitara ključale vode. Zatim, treba sačekati da prođe od pet do deset minuta i na kraju procediti i popiti čaj.

U čaj od koprive ne treba dodavati šećer.

Sponzorisano:

Loading...