Sapun od kozjeg mleka – za lice, zdravlje i cena

Kada je reč o prirodnim sapunima koji imaju neverovatne koristi, sapun od kozjeg mleka se nalazi u samom vrhu. Pravi se od čistog kozjeg mleka zajedno sa ostalim prirodnim sastojcima kao što su kokosovo ulje, maslinovo ulje itd., koji ga čine odličnom alternativom za uobičajene sintetičke sapune.

Da li želite da saznate kako ovaj ručno napravljen sapun može da doprinese vašoj lepoti?

Nastavite sa čitanjem da biste saznali više:

Sapun za kupanje može da učini mnogo više od običnog čišćenja tela. A kada je reč o sapunu od kozjeg mleka, možete očekivati još mnogo više!

Čisti nežno, ali dubinski

Sapuni od kozjeg mleka su ručno izrađeni sapuni koji ne sadrže nikakve jake deterdžente ili štetna hemijska jedinjenja. Poznato je da mlečna kiselina u čistom kozjem mleku igra ključnu ulogu u čišćenju kože, tako što eliminiše nečistoće. Takođe, sadrži alfa hidroksilne kiseline koje razbijaju spone između mrtvih ćelija i uklanjaju suvi površinski sloj kože i daju koži čist izgled.

Štaviše, ovi sapuni su bogati prirodnim sastojcima, koji deluju nežno bez izazivanja preteranog isušivanja.

Neguje kožu i čini je zdravom

Kozje mleko je bogato vitaminima, kao što su A, B1, B6, B12, C, D, E itd. i mineralima, kao što su cink, bakar, gvožđe, selen itd. Pored toga, ono često uključuje i masne kiseline, amino kiseline, limunsku kiselinu, antioksidante i enzime. Sve ovo je potrebno ne samo za naš organizam, već i za kožu.

Međutim, najbolje je to što kozje mleko može brzo da prodre kroz površinski sloj kože i da obezbedi našim tkivima dovoljnu količinu hranljivih materija. Ukratko, redovna upotreba sapuna od kozjeg mleka može da nahrani kožu i da je neguje iznutra.

Održava kožu mekom i vlažnom

Kozje mleko samo po sebi čini kožu hidriranom i mekom, jer ga koža odmah upija i ostaje meka, glatka i elastična duži vremenski period. Ovo mleko sadrži proteine, masne kiseline i glicerin, koji doprinose njegovim odličnim hidratantnim svojstvima.

Sa druge strane, kremasta tekstura sapuna pruža mekoću, tako što prodire kroz gornji sloj kože i veoma lako dolazi do pukotina i praznina između ćelija.

Sprečava prevremeno starenje

Pošto je bogato moćnim antioksidantima, kao što su vitamin A, vitamin C i vitamin E, kozje mleko štiti naše telo od oksidativnih oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

prirodni sapun pravljen od kozjeg mleka

Takođe, ovo mleko uklanja sloj mrtvih ćelija sa površinskog sloja kože i otkriva novi sloj ćelija ispod. Na ovaj način odlaže se starenje i sprečavaju se svi prevremeni znaci starenja, kao što su pojava finih linija, bora, fleka od sunca i slično.

Štiti kožu od akni

Prema mišljenju eksperata, sapun od kozjeg mleka predstavlja konkurenciju bilo kom drugom antibakterijskom sapunu na tržištu, naročito kada je u pitanju lečenje akni ili bubuljica. Mlečni proteini prisutni u ovim proizvodima poseduju neverovatna antimikrobna svojstva, pa tako sprečavaju rast bakterija koje uzrokuju akne i uništavaju već postojeće akne na vašoj koži.

Ublažava iritaciju i upalu

Redovna upotreba sapuna od kozjeg mleka može da pomogne u ublažavanju upala na koži. Kozje mleko je poznato po jakim antiupalnim svojstvima zbog prisustva masnih molekula u njemu. Pored toga, ovo mleko ne sadrži hemijske dodatke. Dakle, bilo ko (čak i ljudi sa osetljivom kožom) mogu da ga koriste bez brige o iritaciji ili upalama.

Leči kožne infekcije brzo

Kao što je već rečeno, kozje mleko može da umiri našu kožu bez izazivanja svraba. S druge strane, ono takođe nudi efikasne antimikrobne efekte. Stoga, sapun napravljen od ovog mleka može lako i brzo da leči kožne infekcije, kao što su rozacea, ekcem, psorijaza i kontaktni dermatitis.

Održava PH ravnotežu kože

Sapun od kozjeg mleka pomaže da se održi idealan PH nivo tela. Pokazano je da kozje mleko sadrži određenu masnu kiselinu koja se zove kaprilna kiselina, koja smanjuje PH ravnotežu sapuna i čini je gotovo sličnom kao kod našeg tela. Kao rezultat, koža može da apsorbuje većinu hranljivih materija iz sapuna i da uspešno spreči napade klica.

Brže obnavlja oštećenu kožu

Kozje mleko je obogaćeno alfa hidroksilnim kiselinama, koje uklanjaju mrtve ćelije kože i podstiču rast novih zdravih ćelija u telu. To pomaže obnavljanju oštećene kože i daje nam mlad i svež izgled.

Štiti od raka kože

Sapun od kozjeg mleka sadrži mnogo selena, a naučno je dokazano da selen može da štiti kožu od štetnih ultraljubičastih zraka sunca i da tako spreči rak kože.

Sapun od kozjeg mleka – gde kupiti i koja je cena?

Ovaj fenomenalni sapun ćete moći da kupite u našoj prodavnici zdravih proizvoda koju uskoro otvaramo. Prijavite se na našu e-mail listu ispod ovog teksta i mi ćemo vas obavestiti čim startuje prodaja da dobijete specijalan popust!

Sponzorisano:

Loading...