Doručak uz koji ćete smršati

Da je doručak najvažniji obrok tokom dana, ne smete zaboraviti čak ni onda kada imate nameru da izgubite kilograme odnosno da smršate.

Zato, nikada nemojte preskakati doručak, već ga samo pravilno osmislite u cilju gubljenja kilograma.

U prilog istonitosti takvih tvrdnji, govore i rezultati istraživanja koja su dokazala da osobe koje preskaču doručak u nameri da smršaju, zapravo mršave teže i duže nego osobe koje uredno doručkuju.

Doručak uz koji ćete smršati

Zašto je to tako?

To se dešava iz prostog razloga, što ukoliko preskočite doručak, narušavate balans svog organizma. Kao posledica toga, javlja se nedostatak energije i pojačava se osećaj gladi koja ostaje prisutna čitav dan. Tada u okviru ostalih obroka uzimate znatno više hrane ili ukoliko se od toga suzdržite, postajete hronično umorni i iscrpljeni što vas dovodi u stanje da opet morate da posegnete za obilnijim obrokom.

Umesto da pravite takve greške, doručkujte redovno i mršavite lako i pravilno.

Šta da doručkujete da bi ste smršali?

Da bi ste smršali, najbolje je da doručkujete namirnice koje će vam pružiti obiman izvor energije i koje će dugo zadržati osećaj sitosti, a koje pritom nisu visokokalorične, masne i nezdrave.

To su: zitarice i proizvodi od žitarica, nemasni mlečni proizvodi, jaja, voće, posebno banane, mandarine, maline, koštunićavo voće, suvo voće, ananas i grožđe.Kao i određene vrste povrća kao što su šargarepa i paradajz.

Nabrojane vrste namirnica, uglavnom u velikoj meri sadrže vlakna. Kao takve, one se dugo vare i dugo zadržavaju osećaj sitosti, pa ručak možete odložiti.

Osim toga, ove vrste namirnica pružaju organizmu dovoljno hranljivih materija i utiču na očuvanje vitalnosti i izdržljivosti tokom čitavog dana.

Nekoliko predloga kako da pripremite doručak:

Ukoliko vam nedostaje ideja koje namirnice da odaberete za svoj doručak, a da pritom smršate, evo nekoliko predloga:

Prvi predlog za doručak: šoljica integralnih žitarica, potopljenih u šolju mleka ili šolju jogurta.

Drugi predlog za doručak: dva parčeta integralnog hleba, sa kriškom mladog sira, nekoliko kolutova paradajza i dva pržena jajeta.

Treči predlog za doručak: integralno pecivo i kiselo mleko ili jogurt.

Četvrti predlog za doručak: voćna salata od banane i mešavine sušenog voća.

Peti predlog za doručak: bareno povrće bez hleba i jedna čaša jogurta (šargarepa, krompir, brokoli).

Šesti predlog za doručak: porcija mešanog sušenog voća i voćni jogurt.

Sedmi predlog za doručak: integralni hleb sa krem sirom i svežim povrćem po želji.

Date predloge možete kombinovati ili ponavljati koliko god puta želite nedeljno. Na isti način možete koncipirati i večeru u periodu kada želite da smršate.

Sponzorisano:

Loading...