Kako očistiti lice od bubuljica

Nekoga one muče samo u tinejdžerskom dobu, nekoga nastave da muče i kasnije, ženski svet uglavnom muče pred mesečni ciklus itd. Da, da, to su te bubuljice. Te male uporne napasti obožavaju našu kožu i uglavnom se desi da iskoče na nekom vidnom delu lica kada su najnepoželjnije. Mrzimo ih i stalno vodimo bitku protiv njih braneći se čišćenjem lica, raznim kozmetičkim preparatima, ceđenjem i mnogim drugim ”oružjem”.

Postoje razni kozmetički trikovi koji vam mogu pomoći da rešite možda najveći problem koji ima vaše lice. Moguća rešenja u borbi protiv ovog kozmetičkog problema leži u pravilnom čišćenju, maskama za lice, pilinzima, zdravim napitcima i mnogo čemu drugom.

Crna zova – Ukoliko imate akne i problematičnu kožu konzumirajte što više soka ili čaja koji se prave od cvetova crne zove, jer crna zova u sebi sadrži vitamin C koji ublažava upale, blagotvorno deluje na kožu i podstiče izbacivanje štetnih materija.

Parenje lica – U činiji s’ vrelom vodom stavite malo morske soli, prekrite glavu peškirom i inhalirajte se jedno desetak minuta, pa potom isperite lice vodom. Ovo pomaže u borbi protiv bubuljica, jer slana voda suši kožu. Ovaj postupak će prijati čak i onima koji imaju osetljivu kožu.

Čaj od kopriveČaj od koprive je vrlo blagotvoran, jer listovi koprive sprečavaju nastanak bubuljica i kožu čiste od štetnih materija. Iako se ne ubraja u nešto što bi ste rado pili i nije baš oličje božanskog ukusa kao neki drugi napitci, za dobrobit vašeg lica skuvajte ga i popijte naiskap.

Maska za lice – Da bi ste imali masku za lice nema potrebe da idete u kozmetičarsku radnju i potrošite neku određenu svotu novca na taj neki proizvod. Dovoljno je da zavirite u svoju kuhinju i naćićete mnogo toga korisnog. Idealna maska protiv bubuljica se pravi od meda i paradajza. Izgnječite paradajz i dodajte dve kašike meda, jer on deluje protivupalno. Masku nanesite na čisto lice, držite je jedno dvadesetak minuta, pa potom lice isperite mlakom vodom.

Prirodne maske za lice protiv bubuljica

Pilinzi protiv mitesera – Oni su možda još veći daveži nego bubuljice, jer ih je jako teško ukloniti. Te male grozne crne tačkice koje nam uporno iskaču po koži su čepići ispunjeni lojem i potrebna je specijalna nega da bi se uklonili. Da bi se sprečio njihovi nastanak i da bi se uklonili oni miteseri koji već nastali, potrebno je koristiti neki kozmetički preparat koji sadrži mikropiling čestice.

Pravilno čišćenje lica – Kada birate preparat za negu kože lica, ukoliko imate prilike kupite neki koji ima specijalnu četku za dubinsko čišćenje pora. Čisteći lice takvom vrstom preparata otarasi ćeš se izumrlih ćelija i svih prljavština, podstaći ćeš cirkulaciju na koži lica, a na taj način ćeš otvoriti i dubinski očistiti pore.

Ako iskoči bubuljica – Ne dolazi u obzir nikakvo ceđenje, češanje i kidanje bubuljica. To samo pogoršava stanje kože, a i stvaraju se ožiljci i pečati. Takođe može doći i do iritacije, infekcije ili daljeg širenja bubuljica po koži, ukoliko su ruke prljave, zato u tom periodu najviše izbegavajte da se dirate ili da vas neko drugi dira rukama po licu. Kada bubuljica sazri, to jest’, kada je na vrhu žuta, uzmite maramicu, obmotajte njome prste i lagano je pritisnite da ta žuta tečnost izađe.

Dodatno: Ukoliko vas zanima, možete razmisliti i o korišćenju filera za lice, kao i o liftingu lica.

Sponzorisano:

Loading...