Najbolji prirodni lekovi za nizak krvni pritisak

Kada je krvni pritisak neke osobe niži od normalnog, takvo stanje se naziva nizak krvni pritisak, poznat i kao hipotenzija. Suprotno od toga je kad je krni pritisak visok i to se naziva hipertenzija. O tom problemu više možete čitati ovde.

On uzrokuje simptome kao što su mučnina, vrtoglavica, glavobolja, umor, otežano disanje, lupanje srca, nesvestica, prehlada, zamagljen vid i lepljiva koža.

Određene vrste lekova, kao što su beta blokatori, alfa blokatori, antidepresivi, diuretici i drugi lekovi mogu da budu efikasni za lečenje niskog krvnog pritiska.

Preporučuje se da osobe sa niskim krvnim pritiskom prestanu sa konzumiranjem alkoholnih pića i namirnica koje su bogate ugljenim hidratima, kao što su pirinač, krompir, testenina i hleb. Te osobe takođe treba da povećaju unos soli i tečnosti, ali pre nego što dodaju so ishrani, treba da se obrate svom lekaru. Vrsta tretmana za lečenje niskog krvnog pritiska zavisi od njegovog uzroka, ali ipak možete probati neke domaće lekove da ublažite simptome.

Slana voda

So je najbolji izvor natrijuma koji pomaže u lečenju niskog krvnog pritiska. Pijte slanu vodu da ublažite simptome niskog krvnog pritiska. Međutim, ne preporučuju se velike količine slane vode jer je dokazano da to nije zdravo. Samo pomešajte kašiku soli u čašu vode i popijte to. Možete takođe da se opredelite za sportske napitke.

Kafa

Da biste privremeno snizili krvni pritisak, konzumiranje kofeina je dobro rešenje. Pokušajte da pijete šolju kafe, kole, tople čokolade ili bilo kog drugog proizvoda sa kofeinom. Konzumirajte šolju kafe ujutru ukoliko imate problema sa niskim krvnim pritiskom. Takođe možete da pijuckate ove napitke tokom obroka, ali ne preporučuje se za dugotrajnu upotrebu jer može da dovede do nekih drugih zdravstvenih problema.

Bosiljak

Uz prisustvo vitamina C, pantotenske kiseline i mikroelemenata poput kalijuma i magnezijuma, bosiljak je veoma koristan za lečenje niskog krvnog pritiska. Takođe se veruje da reguliše misli i da smanjuje stress.

Uzmite šaku listova bosiljka i iscedite iz njih sok. Dodajte u ovaj sok kašiku meda i popijte na prazan stomak. Svako jutro žvaćite nekoliko listova bosiljka.

Sok od cvekle

Sok od cvekle pomaže kod regulisanja kako visokog, tako i niskog krvnog pritiska. Pijte dve šolje soka od cvekle dnevno tokom dve nedelje da biste videli razliku.

Detaljnije o svim dobrim stranama soka od cvekle i samom postupku njegove pripreme, pročitajte u ovom tekstu.

Badem i mleko

Badem je moćan izvor hranljivih materija, vitamina i minerala. Dobar je za poboljšanje sveukupnog zdravlja.

badem i mleko

Ovo je još jedan tradicionalan lek koji možete probati da biste kontrolisali nizak krvni pritisak.

Uzmite pet ili šest badema i potopite ih u vodu da odstoje tokom noći, a sledećeg dana oljuštite bademe i sameljite ih.

Zatim, samlevene bademe dodajte u šolju ključalog mleka i popijte dobijeni napitak. Da biste imali najbolje rezultate, pokušajte da pijete ovaj napitak u prepodnevnim časovima na prazan stomak.

Završna reč:

Ovo su neki od najboljih domaćih prirodnih lekova za rešavanje problema niskog krvnog pritiska. Njih naravno uzimajte sa rezervom, a svakako ako su problemi ozbiljniji, treba najpre da se obratiti svom lekaru za pomoć i pregled pa zavisno od toga da dalje sprovodite terapiju na zdrav i siguran način.

Sponzorisano:

Loading...