Najbolji prirodni lekovi za prostatu

U dubini muške karlice, ispod mokrane bešike, nalazi se prostota. To je žlezda koja ulazi u sklop organa muškog reproduktivnog sistema. Kroz prosatatu prolazi uretra, odnosno mokraćna cev.

Otuda, ne iznenađuje činjenica da se smetnje pri mokrenju, javljaju kao prvi simptomi koji ukazuju na oboljenje prostate.

O tome koja su najčešća oboljenja prostate i na koji način se mogu prirodno lečiti, govorićemo u nastavku ovog teksta.

Koja su najčešća oboljenja prostate?

Jedno, od najčešćih oboljenja prostate je benigno, odnosno dobroćudno uvećanje prostate. Ovo oboljenje, prisutno je kod čak 30 % muškaraca starijih od 65 godina. Ipak, neretko ovo oboljenje se javlja i kod mlađih muškaraca i to najčešće u periodu klimaksa.

Pored benignog uvećanja prostate, postoje i druga oboljenja prostate, među kojima su najčešći različiti oblici zapaljenja ili ujedno najozbiljniji oblik oboljenja karcinom prostate.

Kako do komplikacije oboljenja ne bi došlo i kako se infekcija ili benigni oblik uvećanja ne bi pretvorili u karcinom prostate, potrebno je na vreme voditi računa o zdravlju i prve simptome koji ukazuju na infekciju ili uvećanje prostate, treba shvatiti kao razlog i apel da se preduzmu mere lečenja.

Koji su prvi i ujedno najčešći simptomi infekcije ili benignog uvećanja prostate?

Prvi i ujedno najčešći simptomi infekcije ili benignog uvećanja prostate su:

– Potreba za čestim noćnim mokrenjem,
– Odložen početak mokrenja (otežano započinjanje mokrenja),
– Tanak i često isprekidan mokraćni mlaz prilikom mokrenja,
– Osećaj nemogućnosti potpunog pražnjenja bešike pri mokrenju,
– Stalni osećaj potrebe za mokrenjem (čak i kada ste neposredno pre razvoja tog osećaja obavili mokrenje),
– U najtežim i najkomplikovanijim stadijumima razvijenosti infekcije ili benignog uvećanja prostate, može doći i do pojave tragova krvi ili gnoja u mokraći,
– Neretko ne izostaju ni bolovi u donjem delu stomaka i u donjem delu leđa.

Ukoliko ste i sami prepoznali pomenute simptome i shvatili da vam je narušeno zdravlje prostate, predlažemo vam da ne čekate i da odmah počnete sa lečenjem.

Mi ćemo vam predstaviti informacije koje se tiču prirodnog procesa lečenja prostate.

Koji su najbolji prirodni lekovi za prostatu?

– Čaj od male mlečike:

Čaj od male mlečike, smatra se jednim od najefikasnijih prirodnih lekova za lečenje prostate. Ovaj čaj, toliko je efikasan da se koristi čak i kao deo dopunske terapije pri lečenju karcinoma prostate. Kod oboljenja koja nisu tako komplikovana, čaj od male mlečike je dovoljan da vas spasi od operativnog zahvata i da vas u potpunosti izleči.

Da bi ste pripremili ovaj čaj, potrebno je da jednu kafenu kašičicu čaja, prelijete sa dvesta pedeset mililitara ključale vode. To zatim poklopite i ostavite da odstoji oko 10 minuta, a zatim procedite i popijte dok je toplo.

Potrebno je da ovako pripremljen čaj pijete dva puta dnevno i to ujutru pre doručka i uveče pola sata pre večere.

Pored čaja od male mlečike, koji je ujedno najefikasniji, za lečenje bolesti prostate koriste se i drugi čajevi. To su:
– Uvin čaj,
Čaj od koprive,
– Čaj od brusnice,
– Zeleni čaj.

Sve pomenute vrste čajeva, treba pripremiti i konzumirati identično kao što se priprema i konzumira čaj od male mlečike.

– Različite vrste semenki:

Različite vrste semenki, kao što su semenke suncokreta, bundeve, susama, lana ili čak semenke krastavca i semenke lubenice, takođe su izuzetno efikasne kao prirodni lek za lečenje prostate.

– Paradajz i sok od paradajza:

Ne postoji povrće koje tako efikasno leči prostatu i koje deluje preventivno na zdravlje prostate, kao što je to paradajz. U tu svrhu, paradajz treba jesti isključivo u svežem stanju i to svakodnevno u što većim i precizno neodređenim količinama ili ga piti u formi soka u koji nije dodat nijedan konzervans.

– Koštunićavo voće:

Koštunićavo voće, kao što su orasi, lešnici, bademi i slično, takođe je vrlo efikasno kao prirodni lek za prostatu. Zato svakodnevno, trebalo bi da konzumirate neku od ovih vrsta voća. Količina takođe nije precizno preporučena.

lekovita svojstva lesnika

– Namirnice bogate cinkom:

Cink je mineral koji ima zaista važnu ulogu u procesu lečenja prostate. Zato, svakodnevno, treba konzumirati namirnice koje ovaj mineral sadrže. To su:

– Kozje mleko,
– Goveđe meso,
– Goveđa dzigerica,
– Morske školjke,
– Ostrige,
– Haringa,
– Pečurke,
Pšenične mekinje,
– Soja,
– Integralni ovas.

Ukoliko primetite da vam se simptomi oboljenja prostate ne smanjuju i uprkos redovnom primenjivanju prirodnih lekova koje smo vam predstavili i opisali, obavezno se obratite lekaru.

Sponzorisano:

Loading...