Najbolji prirodni lekovi za želudac

Postoji zaista veliki broj simptoma, kroz koje se može ispoljiti prisustvo problema sa želucem.

Neki od najčešćih simptoma su usporeno i otežano varenje, gubitak apetita, povećan nivo kiseline u želucu, osećaj nadutosti u stomaku, bol u želucu.

Ukoliko vas muči samo neki od pomenutih simptoma ili čak više simptoma istovremeno, preporučujemo vam da rešenje za svoj zdravstveni problem pokušate da nađete u prirodi, odnosno u prirodnim lekovima.

Ovo su prirodni lekovi koji će vam najefikasnije pomoći u lečenju problema sa želucem:

– Heljdino brašno:

Da bi ste upotrebili hejdino brašno u svrhu lečenja želudačnih smetnji, potrebno je da uzmete jednu ravnu supenu kašiku heljdinog brašna i da tu količinu žvaćete nekoliko minuta, a zatim i progutate. Pritom, budite obazrivi, da mrvasti delovi heljdinog brašna ne dospeju u vaš dušnik i da vas zagrcnu.

Prilikom žvakanja heljdinog brašna, iz njega će se osloboditi sluz heljde koja će kada je progutate, obložiti zidove vašeg želuca i ublažiti iliu potpuno otkloniti sve želudačne smetnje koje imate. Heljdino brašno, potrebno je da žvaćete jednom dnevno svakodnevno, ukoliko su vaši želudačni problemi hronični i jednom dnevno po potrebi, ukoliko vam se želudačni problemi samo povremeno i trenutno javljaju.

– Sveže belance:

Na potpuno isti način kao heljdino brašno, pomoći će vam i jedno sveže belance. Potrebno je da sveže belance žvaćete nekoliko minuta, a potom ga progutate. U okviru dužeg kontakta belanceta sa vašom pljuvačkom, belance će takođe proizvesti sluzavu strukturu koja će obložiti zidove vašeg želuca.

Kao i heljdino brašno i belance možete žvakati jednom dnevno svakodnevno ili jednom dnevno periodično, u zavisnosti od učestalosti simptoma.

– Laneno seme:

Laneno seme, toliko je efikasan prirodni lek protiv želudačnih smetnji, da se delotvorno pokazao čak i pri lečenju najkomplikovanijih želudačnih oboljenja, kao što je čir na želucu. Pored lanenog semena, možete isprobati i njegovo brašno.

laneno seme za zeludac

Da bi ste upotrebili laneno seme kao lek za želudac, potrebno je da uzmete jednu supenu kašiku lanenog semena i da to potopite u dvesta mililitara vode. Kada ste to uradili, sačekajte da prođe između dva i tri sata, kako bi laneno seme u vodi nabubrelo. kada laneno seme nabubri, tri puta dnevno, pre svakog obroka pojedite po jednu supenu kašiku, ovako pripremljene mešavine. Već kroz nekoliko dana, zaboravićete na želudačne probleme koje ste imali.

Ovaj prirodni lek, potrebno je da koristite svakodnevno u periodu prisustva želudačnih problema.

Ono što je važno reći, jeste da laneno seme ne smeju koristiti osobe koje su alergične na lan.

– Mešavina meda, kakaoa, svežeg soka od aloje i butera:

Mešavinu navedenih sastojaka, možete da upotrebite kao lekovito sredstvo za želudac, ukoliko vas muči otežano i usporeno varenje i osećaj nadutosti u stomaku.

Potrebno je da pomešate po sto grama meda, kakao praha i butera i oko dve supene kašike svežeg soka od aloje (sok iz listova aloje). Sve te sastojke dobro pomešajte i sjedinite, a zatim dobijenu mešavinu stavite u frižider da se stegne. Svaki dan, pre svakog obroka, pojedite po jednu kafenu kašiku ove mešavine. Ubrzo ćete zaboraviti na probleme sa varenjem i na osećaj nadutosti u stomaku.

– Sok od svežeg kupusa:

Sok od svežeg kupusa je još jedan veoma delotvoran prirodni lek protiv želudačnih smetnji i oboljenja.

Potrebno je da jednu glavicu svežeg kupusa (srednje veličine), očistite i ubacite u blender, kako bi ste je maksimalno usitnili. Usitnjen kupus, iscedite da bi ste iz njega dobili sok. Dobijeni sok, podelite u tri čaše na tri jednake količine.

Pola sata pre svakog obroka, popijte sok iz jedne čaše. Sok od kupusa, na želudac deluje tako što ublažava nivo kiseline koja se u njegovoj unutrašnjosti luči, Istovremeno, sok od kupusa i doprinosi regeneraciji ćelija tkiva želuca. Samim tim, jasno se može zaključiti da sok od kupusa pospešuje funkciju želuca, otklanja bol u želucu i što je najvažnije trajno leči oštećenja koja su eventualno nastala na zidovima želuca.

Ovaj sok, treba piti svaki dan, duži niz dana (od oko sedam do deset dana), kako bi njegovo blagotvorno delovanje na želudac bilo maksimalno.

– Mešavina kiselog mleka i meda:

Ova mešavina, koristi se kao prirodan lek protiv gastritisa, ali aktivno pomaže i u oslobađanju od drugih vrsta želudačnih problema.

Kako bi ste je na pravi način pripremili, potrebno je da u teglu od jednog kilograma zapremine, sipate kompaktnu mešavinu od pola kilograma kiselog mleka i pola kilograma meda (možete koristiti bilo koju vrstu meda). Nakon što ste sipali mešavinu u teglu, teglu hermetički zatvorite i čuvajte je u frižideru.

Svakog jutra, pre nego što doručkujete, pojedite po sto pedeset do dvesta grama ove mešavine.

Kada potrošite celu količinu pripremljene mešavine od kiselog mleka i meda, trebalo bi da su simptomi gastritisa potpuno nestali.

U periodu lečenja želudačnih oboljenja, pomoći će vam ukoliko se odreknete namirnica koje nepovoljno utiču na želudac. To su pre svega jako začinjene namirnice, teško svarljive namirnice kao što su suhomesnati proizvodi, ali i kafa i alkoholna pića.

Takođe, smanjite konzumiranje cigareta i što češće šetajte Verovali ili ne, čak i dugo sedenje može da izazove probleme sa varenjem.

Sponzorisano:

Loading...